Najčitanije

 • Fotogalerije

  U BUKU Obilježen dan Područne škole „Tomo Perić“

  Jučer je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Buku te sportskim igrama na školskom igralištu obilježen Dan Područne škole „Tomo Perić“, koja je u sastavu Osnovne  škole fra Kaje Adžića u Pleternici. Prema riječima ravnatelja Hrvoja Galića, škola je odlučila da ove godine od mjesne Udruge Tomo Perić preuzme organizaciju obilježavanja, a u goste su pozvali djecu iz Područne škole u Gradcu.

  -Tijekom polaganja vijenca upoznali smo djecu tko je bio poginuli hrvatski branitelj i zašto je bitan za Buk i školu. Nakon toga održavamo sportske igre u kojima sudjeluje oko 60 djece, a roditelji su donijeli zakusku i osvježavajuća pića. Druženje će potrajati do podneva. To je jedina područna škola koja se ne zove po naselju, nego ima svoje ime-kazao je ravnatelj Galić.

  Suradnja Udruge „Tomo Perić“ i pleterničke Osnovne škole

  Govoreći o obilježavanju Dana škole, Branko Polić, predsjednik Udruge „Tomo Perić“, je istaknuo kako je Udruga ove godine napravila iskorak, zbog čega poziva i druge braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata.

  -Naša udruga je ovaj čin prepustila školi Tomo Perić , a naši članovi su se fuzionirali s krovnom udrugom branitelja Grada Pleternice UHDVDR-om,  čime jačamo i školstvo i braniteljsku populaciju te ostalima dajemo primjer. U suradnji s Osnovnom školom fra Kaje Adžića, položen je vijenac i zapaljene svijeće na grobu branitelja koji je sa deset suboraca poginuo na “Bazi Papuk” 2. prosinca 1991. godine. Da bi Domovinski rat ostao u sjećanju i uspomeni, Udruga je organizaciju Dana škole  prepustila područnoj školi, učenicima i njihovim učiteljima. Sada mi je konačno srce na mjestu jer naš cilj je ostvaren. Vidjeti ovoliko djece na polaganju vijenca, molitvi i igrama u čast poginulog branitelja, i sve to bez političkih protokola, je više nego neuobičajeno-zaključio  je Branko Polić, osnivač i predsjednik Udruge.

  Od učiteljice Terezije Zečević doznali smo da se učenici natječu u šest sportskih disciplina: prenošenju loptice na žlici, gađanju u cilj, skakanju u vreći, potezanju užeta, poligonu i igri graničara. -Za osvojeno prvo mjesto podijelit ćemo diplome i zahvalnice za sudjelovanje u igri te za lijepo kulturno ponašanje, a poslije slijedi zajednička zakuska-kazala je učiteljica.

  Tekst: I. Tomić

  Foto: I. Tomić, Područna škola „Tomo Perić“

   

   

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači