Najčitanije

 • Fotogalerije

  U DANE VIKENDA Oštećen spomenik, dogodile se dvije prometne nesreće, policija evidentirala 56 prekršaja u prometu…

  Oštećenje spomenika
  U nedjelju 2. listopada 2022. u večernjim satima u mjestu Latinovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio spomenik. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari.“

  Pronašao i dragovoljno predao eksplozivna sredstva
  U petak 30. rujna 2022. u mjestu Sulkovci, 30-godišnjak je prilikom čišćenja dvorište zgrade pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu, četiri trotilska metka i tijelo protupješačke mine. Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.

  Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
  U petak 30. rujna 2022. oko 11.25 sati između mjesta Rajsavac i Cerovac, 54-godišnji vozač koji je upravljao tegljačem marke „MAN“, slatinskih registarskih oznaka, a kojemu je bila pridodana poluprikolica, uslijed neprilagođene brzine sletio je u putni kanal. Vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Kaptolu u Ulici Tomislava Pranjkovića.

  Rezultati pojačanih mjera u prometu
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 56 prekršaja, od čega ističemo tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 29 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja
  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 30. rujna 2022. oko 12.30 sati između mjesta Pleternica i Vesela gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,38 promila upravljao 43-godišnji vozač. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 2 mjeseca.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači