Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Otuđeno janje, požar na automobilu…i čak 161 prekršaj u prometu!

Otuđeno janje

U subotu 3. lipnja 2023. tijekom dana u blizini mjesta Nova Lipovica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz ograđenog prostora otuđio janje u vlasništvu 36-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava

Dragovoljno predao plinski pištolj

U nedjelju 4. lipnja 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao plinski pištolj. Navedeni pištolj je izuzet i pohranjen u prostorije policije do uništenja. I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja-manje tragedija”

Požar na osobnom automobilu

U nedjelju 4. lipnja 2023. oko 15.05 sati u Pakracu u Ulici Krndija, uslijed kvara na instalacijama došlo je do požara na osobnom automobilu, a kojim je upravljao 45-godišnjak. Materijalna šteta se cijeni na oko 500,00 eura. Do požara je došlo uslijed kvara na instalacijama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila u Požegi u Ulici Eugena Kvaternika.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 161 prekršaj, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 128 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna od 790,00 eura predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 4. lipnja 2023. oko 5.20 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,50 promila upravljao 19-godišnjak. Također je utvrđeno da je prilikom kretanja iz mjesta naglo povećavao brzinu postižući pri tome gornju granicu dopuštenog broja okretaja uslijed čega je došlo do proklizavanja kotača.

Protiv vozača slijedi prekršajni nalog i zaštitna mjera  zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano