Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Policija evidentirala 46 prekršaja u prometu – alkoholizirani vozač koji je uzrokovao prometnu nesreću s dvije ozlijeđene osobe kažnjen s 1840 eura i zabranom upravljanja vozilom 3 mjeseca!

Dvojica alkoholiziranih muškaraca narušavala javni red i mir
U ponedjeljak 10. travnja 2023. oko 15.15 sati u Pakracu na Trgu 76. bataljuna, 36-godišnjak (2,42 promila) i 48-godišnjak (1,88 promila) su se verbalno i tjelesno sukobili. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok će 43-godišnjaku kao odgovornoj osobi ugostiteljskog objekta biti uručen prekršajni nalog zbog posluživanje pića pijanim osobama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 46 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 8. travnja 2023. oko 19.10 sati u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, 36-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila i ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal te udario u betonski dio kolnog ulaza nakon čega je došlo do prebacivanja vozila na krov.

U prometnoj nesreći vozač je teško, dok je trogodišnje dijete koje se nalazilo kao putnik u vozilu lakše ozlijeđeno. Protiv 36-godišnjaka slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 1840,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca  te dopis Hrvatskom zavodu za socijalni rad – Područni ured u Požegi.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano