Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Policija evidentirala 68 prekršaja u prometu, najveća izrečena kazna je 3620 eura!

Alkoholizirani vozač počinio niz prekršaja, a putnik iz vozila vrijeđao policijske službenike

U nedjelju 10. ožujka 2024. oko 15.45 sati između mjesta Gradski Vrhovci i Požega, u prometu je zatečen 23-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom, dok je putnik iz vozila starosti 39 godina pod utjecajem alkohola od 1,72 promila, prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Nadalje je utvrđeno da 39-godišnjak kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet te da mu je osobna iskaznica poništena, a nije podnio zahtjev za izdavanje nove, dok 23-godišnjak prebiva na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište. Oni su uhićeni i smješteni u posebnu prostoriju policije te će biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi. Protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i Zakona o prebivalištu, dok protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.
 
Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće  u Pakracu u Ulici Radničko naselje.
 

Najveća novčana kazna tijekom provođenja pojačanih mjera u prometu iznosi 3620 eura

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 68 prekršaja, od čega izdvajamo 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i četiri recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 10. ožujka 2024. oko 15.45 sati između mjesta Gradski Vrhovci i Požega gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 23-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom. Nadalje je utvrđeno da prebiva na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je uhićen i smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi.

Vozaču je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 3620,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi