Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Policija je evidentirala 64 prekršaja – više od 50 posto odnosi se na nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja!

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 64 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 37 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 1. prosinca 2023. oko 20.25 sati u Pakracu u Ulici Krndija gdje su policijski službenici u prometu zatekli 66-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 660,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu