Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Policija je registrirala 91 prekršaj – najveća izrečena kazna je 2 370 eura

Dragovoljno predala ručnu bombu, spremnike i streljivo

U nedjelju 27. kolovoza 2023. na području Požege, 72-godišnjakinja je policijskim službenicima dragovoljno predala ručnu bombu, tri spremnika za automatsku pušku i 29 komada streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja-manje tragedija”

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Mihaljevci.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 91 prekršaj, od čega izdvajamo 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.370,00 eura predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 26. kolovoza 2023. oko 19.50 sati u mjestu Alilovci gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili neregistrirani moped kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,21 promil te ne koristeći zaštitnu kacigu upravljao 25-godišnjak.

Protiv vozača slijedi optužni prijedlog te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom  „AM“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.
 Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano