Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Potukla se dva starca, dogodile se tri prometne nesreće a policija u prometu evidentirala čak 80 prekršaja!

Na cestama su i ovog vikenda ‘carovali’ nedisciplinirani vozači. Evo što je o tome izvijestila policija:

Narušavali javni red i mir
U nedjelju 20. veljače 2022. oko 12.45 sati u Požegi u Ulici dr. Filipa Potrebice, u predvorju doma, tjelesno su se sukobili 79-godišnjak i 88-godišnjak zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola
U nedjelju 20. veljače 2022. oko 1.55 sati u Lipiku u Industrijskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „BMW“, bjelovarskih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,68 promila upravljao 22-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
U petak 18. veljače 2022. oko 5.50 sati između mjesta Kuzmica i Dervišaga, 48-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka, pretjecao je osobni automobil marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,79 promila upravljao 51-godišnjak, a da nakon navedene radnje nije vozilom zauzeo položaj na prometnoj traci kojom se kretao prije pretjecanja, prilikom čega je došlo do udara stražnjeg desnog bočnog dijela „Opela“ u prednji lijevi dio „Škode“. Oba vozača su počinila prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je 48-godišnjaku na mjestu događaja naplaćena novčana kazna, dok protiv 51-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.
U subotu 19. veljače 2022. oko 7 sati u Požegi na raskrižju ulica Pavla Radića i fra Grge Martića, 51-godišnji vozač koji je upravljao autobusom marke „Setra“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja udesno nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu uslijed čega je zadnjim desnim dijelom autobusa udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 58-godišnjak. Počinitelju je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Istoga dana, oko 15.10 sati između mjesta Kalinić i Djedina Rijeka, 52-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Kia“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela na putnu bankinu te udarila u ploču za označavanje i stupić u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Vozačici je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Lipiku u Slavonskoj ulici te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Osječka i Dubrovačka.

Pod utjecajem alkohola upravljao vozilom pa sletio s kolnika
U ponedjeljak 21. veljače 2022. oko 4 sata u mjestu Donji Čaglić u Ulici Roberta Žilija, 65-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,20 promila upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka, nije se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika u provaliju gdje je došlo do udara u nisko raslinje i drveće i prevrtanja vozila na krov. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se na području Policijske postaje Pakrac u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 80 prekršaja, od čega ističemo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, po 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 44 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 20. veljače 2022. oko 1.55 sati u Lipiku u Industrijskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 22-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,68 promila  upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, bjelovarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 9.700,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

Vezano
Vezano