Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Prilikom pojačane kontrole prometa evidentirana 84 prekršaja – najviše ih se odnosi na prebrzu vožnju

Policija je i ovotg vikenda imala najviše problema s prebrzim vozačima.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 84 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 40 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 13. veljače oko 0.20 sati u Kaptolu u Školskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 66-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka te će mu biti uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi