Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe, pokradena drva u vlasništvu škole, policija evidentirala 63 prekršaja vozača

Provaljeno u drvarnicu
U razdoblju od 24. do 26. veljače 2023. u mjestu Radovanci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u drvarnicu u vlasništvu škole te otuđio drva. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe
U nedjelju 26. veljače 2023. oko 13.05 sati između mjesta Trenkovo i Velika, 19-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake te je sletjela na putnu bankinu uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i nekontroliranog kretanja. Nakon toga je vozilom udarila u prometni znak i metalnu ogradu te sletjela u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 23-godišnji putnik iz vozila, dok je vozačica lakše i protiv nje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog dijela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Badljevina u Ulici kralja Tomislava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju 25./26. veljače 2023.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 63 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa te 39 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 26. veljače 2023. oko 14.20 sati u mjestu Ratkovica gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 25-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, stranih registarskih oznaka, brzinom od 102 km/h, odnosno što je za 52 km/h više od dopuštene brzine kretanja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano