U ĐURĐEVCU ODRŽAN 20. SUSRET MALIH VOKALNIH SASTAVA RH Našu županiju predstavljala Muška pjevačka skupina HKUD „Slavonija” Jakšić


Đurđevac je minulog vikenda bio domaćin 20. Susreta malih vokalnih sastava iz cijele Hrvatske. Izbor sastava sudionika ovogodišnjeg 20. Susreta rezultat je selekcije na županijskim smotrama putem kojih je za ovu državnu smotru u Đurđevcu odabrano 24 vokalnih sastava iz 11 županija, ukupno preko 300 sudionika.
Požeško-slavonsku županiju na ovoj državnoj smotri zasttupala je Muška pjevačka skupina HKUD „Slavonija” Jakšić, pod vodstvom Miroslava Kindlera i to u kategoriji izvorne pučke glazbe. Predstavili su se pjesmama „Kad sam doš’o kući iz Požege”, „Gledam bajnu zoru” i „Lipo ti je rano uraniti”.
— Ponosni smo na vas. Iako nepotpuni, dosta dečki nedostaje, odradili su još jedan odličan nastup – objavljeno je na facebook stranici HKUD „Slavonija”.
Državna smotra malih vokalnih sastava održana je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca,


Tekst: V.Milković
Foto: HKUD „Slavonija” Jakšić

Vezano
Vezano
adventPŽ
Otvoren „Advent u Požegi”

„Advent u Požegi” ove godine nudi brojna zanimljiva događanja i to na novoj lokaciji: u Parku pod gradom i na…