Search
Close this search box.

U JAKŠIĆU Pijanom vozaču novčana kazna od 10.000 kuna

Policijski su službenici tijekom proteklog vikenda intervenirali zbog požara na osobnom automobilu, a u mjestu Ferovac uhitili su višestrukog počinitelja prometnih prekršaja. Sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, policija je tijekom vikenda provela mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Provedena je i ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Požar na osobnom automobilu
U nedjelju 9. siječnja 2022. oko 6.50 sati u mjestu Novi Mihaljevci došlo je uslijed samozapaljenja elektroinstalacijado požara na osobnom automobilu marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 41-godišnjak. Požar se proširio na prostor motora i instrument tablu, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 5.000 kuna.

U prometu zatečen recidivist-oduzeto mu vozilo
U nedjelju 9. siječnja 2022. oko 16.10 sati u mjestu Ferovac policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, nakon čega se vozač počeo udaljavati, no ubrzo su ga sustigli policijski službenici i priveli u prostorije policijske postaje. Nadalje je utvrđeno da je vozilom upravljao 22-godišnjak koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja i on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će uz optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 56 prekršaja, od čega ističemo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a također je zatečen i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 9. siječnja 2022. oko 00.05 sati u Jakšiću u Osječkoj ulici, gdje su policijski službenici  prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 52-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,74 promila. 52-godišnjaku je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.
Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano