1Kamenska-policija

Udruga hrvatske policije, Hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije organizirala je jučer u Kamenskoj obilježavanje 32. godišnjice prvog sukoba policije s pobunjenim Srbima koji se dogodio 28.lipnja 1991.godine. Tim povodom kraj spomenika, koji je podignut hrvatskim braniteljima poginulim u kasnijim borbama, položen je vijenac i zapaljeni su lampioni a molitvu za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je župnik iz Skenderovaca Mijo Lasović.
Lampione uz spomenik u Kamenskoj položili su članovi Udruge hrvatske policije i hrvatskih branitelja grada Požege i Požeško-slavonske županije, kao i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, potom predstavnici Ministarstva branitelja, Hrvatske vojske i policije te zamjenik županice Ferdinand Troha. Sve prisutne kratko je pozdravio predsjednik udruge organizatora skupa Zoran Renka a potom se događaja od 28.lipnja 1991.godine prisjetio jedan od njegovih sudionika, policajac Ilija Ećimović. Njegovo svjedočenje možete pogledati na facebook stranici Požeškog vodiča.
Kažimo i da je prije okupljanja u Kamenskoj, u crkvi u Deževcima služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje.

Tekst i foto: V.Milković

 


Leave a comment