Search
Close this search box.

U KAPTOLU ODRŽAN 6. FESTIVAL SLANINE I VINA „SLANVIN“ Najbolju ‘slaninsku ružu’ ispekla ekipa kaptolačkih vinara „Vino-kap”

Kaptol je jučer bio domaćin 6. Festivala slanine i vina „Slanvin” u sklopu kojeg su dodijeljena i priznanja 15. Županijskog i Međunarodnog ocjenjivanja kvalitete vina „Vino-kap 2022.”. Organizatori su bili Udruga Požeški čuvari baštine u suradnji s Udrugom vinogradara i vinara Vinokap iz Kaptola i tjednikom Kronika požeško-slavonska, uz pokroviteljstvo općine Kaptol.
U konkurenciji za najbolju ‘slaninsku ružu’ bilo je 20 ekipa a nagrađeni su: za umjetnički dojam slanine i ukupnog aranžmana koji su predstavili ocjenjivačkoj komisiji, ekipa iz mađarskog Sologereka, prvo mjesto pripalo je ekipi domaćih vinara „Vino-kap”, drugo mjesto je osvojila ekipa Mate Petrišića a treće ekipa iz Češljakovaca.
Kad je riječ o ocjenjivanju vina, za natjecanje je prijavljen 171 uzorak od kojih je 70 dobilo zlato, 60 srebro a ostali broncu. Od nagrađenih istaknimo tri ‘velika zlata’ – 2018 Graševina Ledeno vino Perak d.o.o. iz 2018.godine, Syrah Veleučilište u Požegi iz 2019.godine i Tramini Szent Anna Borház – Szőlősgyörök također iz 2019.godine.
Sve prisutne u ime organizatora i domaćina pozdravili su Ferdinand Novak, Vladimir Protić i načelnik Mile Pavičić koji je najboljima i uručio priznanja.
Dodjelu priznanja u cijelosti možete pogledati na facebook profilu Požeškog vodiča.

Tekst i foto: V.Milković

 

 

Vezano
Vezano