Search
Close this search box.

U KAPTOLU Održano 16. Županijsko ocjenjivanje vina

Udruga vinogradara, vinara i voćara “Vino-kap” organizirala je 16. po redu Županijsko ocjenjivanje vina na koje je prijavljeno ukupno 157 uzoraka, među kojima su 52 uzorka pristigla iz susjednih zemalja, najviše iz Mađarske te je time i ove godine ocjenjivanje međunarodnog karaktera.


Natjecanje je otvorio zamjenik županice Ferdinand Troha, čestitavši odboru na odličnoj organizaciji ocjenjivanja, vinarima na odličnom odazovu na natjecanje i komisiji na teškim zadacima koji su pred njima – degustirati i ocijeniti 157 uzoraka vina.
Sve prisutne pozdravio je i načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić koji je istaknuo kako je ovo najveće ocjenjivanje vina u Požeško-slavonskoj županiji koje će Općina uvijek podupirati.
Predsjednik Udruge Vino-kap Ferdinand Novak iskazao je zadovoljstvo gotovo rekordnim brojem uzoraka vina na ocjenjivanju, što svakako kazuje da vinari trebaju ovakva ocjenjivanja, jer se i sami žele uvjeriti i dobiti potvrdu o kvaliteti njihovih vina. „Svatko je za svoje vino subjektivan, ali nakon ovako respektabilne ocjenjivačke komisije poznatih i certificiranih enologa, sommeliera i priznatih vinskih stručnjaka sigurno će dobiti najbolji uvid u kvalitetu svojih vina.“ – rekao je predsjednik Udruge Vino-kap istaknuvši kako će se osim Županijskog i Međunarodnog natjecanja održati i posebno natjecanje za Pinot sivi.


Vina su ocjenjivala ukupno 19 ocjenjivača raspoređena u tri komisije koje su imale preko 50 uzoraka, a komisijom je predsjedavao prof. dr. sc. Josip Mesić s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja Požega.
Titulu najboljeg vina na 16. Županijskom ocjenjivanju dobila je graševina Hrvoja Pavlovića iz Češljakovaca – kasna berba iz 2021. godine.


Izvor: pszupanija.hr
Foto: pozeska-kronika.hr

Vezano
Vezano