Search
Close this search box.

U KAPTOLU Predstavljena nova zbirka pripovijetki Ivice Ciganovića „Jablani”


„Jablani” – naziv je to zbirke pripovijetki Ivice Ciganovića koja je predstavljena u Kaptolu. Izdavanje i predstavljanje knjige omogućili su Biro-tisak iz Brestovca, Općina Kaptol i požeški ogranak Matice hrvatske čiji je Ciganović član.
Rođen u Alilovcima, Ivica Ciganović je duboko vezan uz svoj kraj, njegove ljude i običaje. Najnovija knjiga svojevrstan je nastavak dvije prethodne zbirke „Ljudi iz moje doline” i „Znani i neznani” u kojima je ‘oživio’ ljude i prošlost svoga kraja sa željom da to prenese mlađim naraštajima.
U ime Ogranka Matice hrvatske na predstavljanju zbirke govorila je Ljiljana Marić, dok se načelnik Općine Mile Pavičić zahvalio Ivici Ciganoviću na nastojanju da sačuva sjećanje na prošlost kaptolačkog kraja. O knjizi su govorili i predsjednica Matice hrvatske u Požegi prof.Anita Katić i prof.Miroslav Paulić iz Katoličke gimnazije a odlomke iz „Jablana” čitao je Miroslav Peroutka. Autzor zbirke „Jablani” zahvalio se svima koji su omogućili njeno izlaženje.
U glazbenom dijelu programa nastupio je Kaptolački tamburaški orkestar.

Izvor: Lj.M./ V.M.

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…