Search
Close this search box.

U KUTJEVU Odigrana humanitarna utakmica za svjesnost o autizmu – prisustvovao i izbornik naše nogometne reprezentacije Zlatko Dalić

Prigodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 02. travnja, na Športskom rekreacijskom centru Kutjevo održana je donatorska nogometna utakmica ekipa Udruge „Mali princ“ i Humanih zvijezda Hrvatske. Uoči utakmice održan je prigodni program na kojem su uz predsjednicu Udruge Danijelu Franjetić Medilović sudjelovali i požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik grada Kutjeva Josip Budimir, zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc.Borislav Miličević, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, predsjednik Udruge Humane zvijezde Hrvatske Miroslav Bičanić, te brojni drugi.
Danijela Franjetić Medilović, predsjednica Udruge „Mali princ“, ovom prigodom zahvalila je svim sudionicima ovog humanitarnog događaja, kao i brojnim građanima koji su ga svojom prisutnošću i donacijom došli podržati podsjetivši kako su im glavni motiv njihova djeca – mali borci koji zaslužuju svoje mjesto pod suncem. Predsjednica Udruge posebno je zahvalila biskupu Škvorčeviću za potporu u opremanju senzorne sobe koja je bila nužna za rad s djecom, kao i u podmirivanju jednogodišnjih troškova određenog broja terapija djece s autizmom.
Prigodne pozdrave svima prisutnima uputili su i županica Antonija Jozić, biskup Antun Škvorčević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, te predsjednik Udruge Humane zvijezde Hrvatske Miroslav Bičanić.
Nakon svečanog dijela programa uslijedila je nogometna utakmica, a nogometaši su na travnjak izašli u pratnji djece iz Udruge te su pritom u zrak simbolično pustili plave balone kao znak podrške osobama s autizmom.
Prvi gol na utakmici pao je već u 2 minuti a postigao ga je za ‘humane zvijezde’ Ivica Olić. Nije se dugo čekalo ni na drugi gol – u 6 minuti golom Roberta Špehara ‘humane zvijezde’ su povele s 2:0. I za 3:0 zaslužan je Robert Špehar. Golijadu ‘humanih zvijezda’ zaustavio je Josip Budimir koji je postigao prvi gol za ekipu Udruge Mali princ. Jurica Bešlić ubrzo je smanjio na 3:2…konačni rezultat je bio 9:9.

Izvor: pszupanija.hr/ NK Kutjevo/ V.Milković
Foto: NK Kutkjevo, Mirko Cenbauer, RVA

 


Vezano
Vezano