Najčitanije

 • Fotogalerije

  U KUTJEVU Održana 1. smotra folklora starogradskih pjesama i plesova “Na te mislim”

  Po prvi puta je u kutjevačkoj Kino dvorani organizira koncert starogradskih pjesama na kojem su se predstavili, kao domaćini, članovi Kulturno-umjetničkog društva Bektež, KUD-a „Sklad“ i Plesna udruga Stari fijaker, iz Đakova, KUD-a „Cerna“ iz Cerne pokraj Vinkovaca, Kutjevačkog tamburaškog orkestra te Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac. Nisu požalili oni koji su došli na koncert jer su mogli u mnogim izvedbama uživati, a oni malo stariji prisjetiti se dana iz svoje mladosti.


  Za organizaciju se uz grad Kutjevo pobrinulo Kulturno-umjetničko društvo Bektež na čelu s jedinstvenim Duškom Bijelićem za kojeg se može reći da je bio moderator večernjeg druženja. KUD Bektež se predstavio s izvedbama „Na te mislim“, „Plakalo je mlado momče“ i „Lipa“.
  KUD „Sklad“ iz Đakova, koji djeluje još od davne 1863. godine u programu je nastupio s izvedbama „Oj, vi oblaci“, „Zaspala djevojka“ i „Na kamenu djeva sjedila“. U sklopu KUD-a „Sklad“ 2013. godine povodom obilježavanja 150. obljetnice djelovanja osnovana je Ženska pjevačka skupina skladovke. Svi oni nastupaju na mnogim pozornicama festivala i sličnih manifestacija.


  Kutjevački tamburaški orkestar pod vodstvom prof. Ivana Karadže izveo je nekoliko skladbi, „Ne vrijedi plakati“, „Jesen stiže dunjo moja“ i „Kad bi ove ruže male“. Plesna udruga Stari fijaker, iz Đakova koja aktivno djeluje od 2008. godine između ostalog je poznata po organizaciji godišnjeg koncerta „Svome gradu za Valentinovo“. Nastoje održati tradiciju gradskih plesova, a u Kutjevu su se predstavili sa Rajzl-polkom, Cepl-polkom, Mazurikom i Tamplan 1. Izveli su i Bečki valcer „Savski valovi“. Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac predstavili su se izvedbama „Fijaker stari“, „Kad te vidim“ i „Ima dana“. Veći broj članova sudjeluje i u Crkvenom pjevačkom zboru te obilježavanju svih važnijih blagdana i u programima u prigodi Dana općine.
  Organizacija koncerta starogradskih pjesama za svaku je pohvalu na čemu treba još jednom zahvaliti Dušku Bijeliću i njegovoj vrijednoj i neumornoj ekipi, kao što je i on sam takav.


  -U vrijeme prije televizije ljudi su organizirali balove gdje su plesali, pjevali te je netko tamo pronašao i ljubav svog života. Nadareni su pisali ljubavne pjesme budile su se emocije, sretne uzdisaje ili suze radosnice. Jedva su čekali novi bal, da se ponovno sretnu i vide – u najavi održavanja je rekao Duško Bijelić ističući kako mu je želja da se prikaže kroz pjesmu i ples djelić života tog vremena.

  Izvor: kutjevacki.hr

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači