Search
Close this search box.

U KUTJEVU ODRŽANA REVIJA PASA Tena i Tinki osvojili čak dva pehara!

“Psi nam nisu sve u životu, ali nam čine život ispunjenim” – kazao je Roger Caras a kako je divna ta veza između čovjeka i njegovog četveronožnog prijatelja, najbolje se moglo vidjeti i ‘osjetiti’ sinoć na Reviji pasa u Kutjevu. Reviju su, u sklopu „Kulturnog ljeta u Kutjevu” organizirali Grad Kutjevo i Kinološke udruge Požega pa su natjecatelje i njihove pse, kao i posjetitelje, na početku revije pozdravili gradonačelnik Josip Budimir i Predsjednik udruge organizatora Danijel Gelenčir. Pokrovitelj revije bila je tvrtka Husse Hrvatska, koja je za sve sudionike osigurala poklon paket.


Na reviju pasa u Kutjevo ove su godine prijavljena 22 psa i njihovi vlasnici iz Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije a natjecali su se u dvije kategorije: Vlasnik i pas te Dijete i pas. U prvoj kategoriji prvo mjesto su osvojili Hrvoje Mužević i Scar iz Slav.Broda a u drugoj Tena Lazarić i Tinki iz Frkljevaca. Tena, kojoj je samo pet godina, osvojila je i pehar za najmlađu sudionicu Revije. Nagradu za najstarijeg sudionika dobili su Domagoj i njegova Lotta. Kažimo još kako su među vlasnicima i psima drugo mjesto osvojili Marija i Šeri a treće Jelena i Enio. U kategoriji dijete i pas drugi su bili Anastazija i Šeri a treći Kristijan i Aston.


U sklopu Revije pasa pokaznu vježbu poslušnosti prikazale su Brita i njezina vlasnica Sandra Križanović, voditeljica Škole za pse „Vallis Aurea Canis Kutjevo“. Isto tako, posjetiteljima se predstavila Udruga za zaštitu životinja „Srce za lutalice” koja uspješno djeluje već pet godina.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano