Search
Close this search box.

U KUTJEVU SINOĆ IZABRANA VINSKA KRALJICA Jedinstvena titula pripala Matei Solić, predstavnici Vinarije Kutjevo

Festival graševine u Kutjevu sinoć je ‘iznjedrio’ novu ‘vinsku kraljicu’ a ovu jedinstvenu titulu ponijela je Matea Solić, predstavnica Vinarije Kutjevo. Prva pratilja joj je Petra Vasilj koja je zastupala Vinariju Šag dok je stručni žiri za drugu pratilju izabrao Anamariu Mudrinović predstavnica vinarije Galić.
U konkurenciji je ove godine bilo osam lijepih djevojaka predstavnica osam kutjevačkih vinarija no, one su pred žirijem morale ponešto i pokazati, osim, naravno, ljepote – govorile su o vinariji čije su kandidatkinje, odgovarale su na pitanja vezana uz vino i vinogradarstvo a pokazale su i da li znaju otvoriti butelju. Kažimo i da su u konkurenciji još bile i vinarije Perak, Sontaki, Vasilj, Adžić i Krauthaker.
Prisutne na izbgoru Vinske kraljice prigodno su pozdravili gradonačelnik Josip Budimir i zamjenik županice Ferdinand Troha. U stankama dok su se natjecateljice pripremale za nastup,, nastupili su učenici Glazbene škole Požega Ana Bešlić i Karlo Čevapović, učenik Obrtničke škole Požega, Petar Vrgoč koji je ove godine predstavljao županiju na Državnoj smotri LiDraNo kao i učenice iste škole Marija, Danijela i Katarina koje su predstavile svoje modne kreacije.
Tekst i foto: V.MIlković

Vezano
Vezano