Search
Close this search box.

U KUZMICI Šarić: „Riješili smo dugogodišnji problem“


Radovi na sanaciji postojećeg propusta potoka Kuzmički u trupu županijske ceste ŽC4116, u naselju Kuzmica privode se kraju. Postojeći propust je zadržavao naplavine i nanos na ulazu u zacjevljenje, stvarajući uspor te ugrožavajući okolne kuće od poplava stoga se pristupilo sanaciji objekta.
Hidraulički proračun izvršile su Hrvatske vode, Vodnogospodarska ispostava za mali sliv “Orljava – Londža” Požega, vodeći računa o vjerojatnosti pojave velikih voda u promatranom vodotoku – u profilu predmetnog propusta.

-Zahvaljujem Županijskoj upravi za ceste na pronalasku rješenja ključnog problema u naselju Kuzmica. Novim propustom rješava se problem koji je nastajao kod svakog većeg izljeva vodenog vala. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima i u suradnji sa mjesnim odborima u narednom periodu riješiti niz ovakvih manjih, ali ključnih izazova na terenu.- izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, prilikom obilaska navedenih radova.
Investitor ovih radova je Županijska uprava za ceste dok je izvođač radova Promet građenje d.o.o. Ugovorena vrijednost radova je 56.308,88 € s PDV-om.
Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…