Search
Close this search box.

U NEDJELJU Jedan narušavao javni red i mir s 3,74 promila alkohola u krvi, drugi vozilom udario u ovcu!

Policija je u Brodskom Drenovcu jučer imala puno posla – evo zašto:

Pod utjecajem alkohola od 3,74 promila narušavao javni red i mir
U nedjelju 30. siječnja 2022. oko 12.10 sati u mjestu Sulkovci u dvorištu, 45-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,74 promila verbalno i tjelesno napao 44-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Vozilom udario u ovcu
U nedjelju 30. siječnja 2022. oko 12.45 sati u mjestu Brodski Drenovac, 42-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, udario je u ovcu koja je iz putnog kanala istrčala na kolnik. 79-godišnjem vlasniku životinje je na mjestu naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 61 prekršaj, od čega ističemo dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, tri prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 33 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 30. siječnja 2022. oko 1.35 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,02 promila upravljao 51-godišnjak. Nadalje je utvrđeno da je upravljao motornim vozilom dok mu je vozačka dozvola oduzeta te će mu biti uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 15.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Vezano
Vezano