Search
Close this search box.

U NEDJELJU Martinje u Kutjevu – tradicija, vino i zabava

U srcu slavonske regije, u predivnom Kutjevu, tradicija Martinja nastavlja živjeti i ove godine obećava nezaboravan doživljaj za sve posjetitelje. Martinje je svečano proslavljanje berbe grožđa koje privlači ljude iz svih krajeva kako bi uživali u vinu, glazbi i zajedničkoj proslavi.
Ovogodišnje Martinje u Kutjevu održat će se u nedjelju, 5. studenog 2023., na Trgu Graševine. Program događanja prepun je raznovrsnih aktivnosti koje će zadovoljiti sve posjetitelje, bez obzira na njihove interese.

Događaj započinje u 8:00 sati s okupljanjem planinara, koji će uživati u pravom slavonskom doručku. To je samo početak priče, jer slijedi niz uzbudljivih aktivnosti:
U 9:00 sati, posjetitelji će biti srdačno dočekani od strane domaćina uz zvuke Gradske glazbe Kutjevo.
U 10:00 sati, počinje planinarski izlet uz stručne vodiče iz HPD Vidim Kutjevo. Očekuje vas nezaboravan dan na otvorenom.
U 11:00 sati, u prekrasnoj Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, bit će održana svečana sveta misa.
S 13:00 sati, prostor Trga Graševine postaje epicentar zabave. Otvorenje martinjskog sajma uz nastup kulturno-umjetničkih društava stvara posebnu atmosferu.
U 14:00 sati, očekuje nas povorka i blagoslov mošta ispred Crkve Rođenja BDM.
S 15:00 sati, uslijedit će glavni trenutak – Martinjski obred uz vinskog biskupa. Ova tradicionalna ceremonija prava je poslastica za sve ljubitelje vina.
Da bi se zabava nastavila, s 15:30 sati, pozornicu preuzimaju TS De Gotho i TS Žute Dunje, pružajući nezaboravan glazbeni program.
Martinje u Kutjevu nije samo proslava berbe grožđa, već prilika da se zajedno s obitelji i prijateljima stvori nezaboravan trenutak. Dođite i pridružite se ovom slavlju u srcu Slavonije, gdje se tradicija i veselje stapaju u nezaboravno iskustvo. Vidimo se na Trgu Graševine 5. studenog 2023. – Martinje nikada nije bilo bolje!

 


Tekst: kutjevacki.hr
Foto: M.Cenbauer

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi