U NEDJELJU ZAPOČINJE ADVENT Marija Šarić: „Vrijeme Došašća provedimo zajedno uz bogati program u Pleternici”

Nedjeljnim paljenjem prve adventske svijeće započinje pleternički Advent koji je po mnogočemu drugačiji od ostale ponude gradova i općina kontinentalne Hrvatske. Prema riječima gradonačelnice Pleternice, Marije Šarić vrijeme Došašća je vrijeme zajedništva, smirivanja dnevnih obaveza i polaganog završavanja svih godišnjih obaveza koje su se nakupile, a shodno tome i Advent u bećarskom šoru je koncipiran kao i protekle godine.
– Prošlogodišnji Advent je pokazao kako su u prvom redu stanovnici Pleternice i naših naselja zadovolji ovakvim konceptom, a nama je naravno drago što je naš šor, revitaliziran prikazom starog načina života zaživio upravo onako kako smo i planirali – istaknula je Šarić.
Navodi kako će i ove godine lokacija Segedca, odnosno prostor uz Trg bećarca gdje je smješten Advent u bećarskom šoru subotom ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava.
– Posebno me veseli što smo i ove godine zajednički organizirali Advent s našim udrugama. Stoga želim zahvaliti vatrogascima, lovcima i ribičima koji će sve 3 subote pripremati tradicionalnu hranu uz naravno ugostiteljsku ponudu koja je osigurana, ali naravno i našim kulturno umjetničkim društvima koja su se također i ove godine uključila. Naravno ništa bez kvalitetne glazbe, a za to će se u Gradu bećarca naravno pobrinuti tamburaški sastavi – kaže.


Dok su subote rezervirane za hranu i tamburaše, nedjelje su kako to obično i biva predviđene za nešto mirniji program okrunjen paljenjem adventskih svijeća. – Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu – zaključila je.
Sve detalje programa koji nas očekuje možete pogledati u prilogu.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano