Search
Close this search box.

U OKUČANIMA OBILJEŽENA 29.OBLJETNICA VRO „BLJESAK” U znak zahvalnosti Rafalei preletjeli Hrvatsku, skupu prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha

U spomen na dane koji su označili prekretnicu prema konačnoj pobjedi u Domovinskom ratu, u Okučanima je obilježena 29. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak u kojoj su 1. svibnja 1995. godine združene snage Hrvatske vojske i Specijalne policije porazile neprijatelja i u samo 31 sat oslobodile 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije.
Obilježavanje je započelo budnicom Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske ulicama Okučana, a središnja svečanost upriličena je kod spomen-obilježja „Kocke vedrine”.
Uz obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatske branitelje, komemorativnoj svečanosti nazočili su brojni uzvanici među kojima i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske i predsjednik Republike Hrvatske  Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. U zajedničkom izaslanstvu predvođenom brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem, počast žrtvama odao je i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.
Kao znak zahvalnosti prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije Bljesak, a posebice prema onima koji su svoje živote položiti za slobodu Domovine, višenamjenski borbeni avioni Rafalei na obljetnicu Bljeska preletjeli su preko Okučana, što je ujedno i prva zadaća otkako su stigli u Hrvatsku. Nakon Okučana prelet je nastavljen nebom iznad Hrvatske u čast velebnoj vojno-redarstvenoj operaciji.

Izvor: pszupanija.hr
Foto: Vlada RH/Slavonski.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega