Najčitanije

 • Fotogalerije

  U OKUČANIMA ZASJEDAO SAVJET ZA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM Tijekom šest godina ugovoreno više od 20 milijardi kuna vrijednih projekata- potpora izgradnji brze ceste od Požege do Starog Petrovog Sela

  U Okučanima se danas sastao Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem. Na 13. sjednici predstavljeni su već ugovoreni projekti, ali i mogućnosti za ugovaranje novih kojima bi se omogućio razvoj i revitalizacija istoka Hrvatske. Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je predsjedao sjednicom, rekao je kako se pred Hrvatskom nalaze brojni izazovi, a ključna riječ oko koje bi se svi trebali okupiti je upornost i zajedništvo.

  – U proteklih šest godina provedbe projekta Slavonija, Baranj i Srijem pokazali smo koliko puno možemo učiniti kada djelujemo sinergijski i u zajedništvu, rekao je Plenković. Naglasio je također da se od 2016. do lipnja ove godine u projektu Slavonija, Baranja i Srijem ugovorilo više od 20 milijardi kuna vrijednih projekata, a u tijeku je ili se priprema 33 tisuće projekata. Kroz financijsko razdoblje do 2021. najviše projekata potpisano je Osječko-baranjskoj županiji, koja je i najveća. Bilo je riječi i o novom financijskom razdoblju, do 2027. godine, u kojemu su na raspolaganju nova sredstava. Samo kroz program Konkurentnost i kohezija bit će na raspolaganju više od 5 milijardi kuna.
  Sjednici u Okučanima prisustvovali su i županica Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, kao predstavnik Hrvatske zajednice općina i direktorica Panore Senka Horvat.
  – Na današnjoj XIII. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem raspravljalo se o nizu realiziranih projekata te programa i projekata koji nam se pružaju u nadolazećem razdoblju. Hvale vrijedna potpora Vlade RH na izgradnji brze ceste Požega- autocesta. Osigurana sredstva za urbano područje grada Požege (ITU) u iznosu 18 mln Eura. Ministar Marin Piletić upoznao nas je sa nastavkom programa Zaželi, kao i sa programima produljenog boravka u predškolskim ustanovama te asistencija u nastavi – napisao je nakon sjednice na svom facebook profilu Ivica Kovačević.
  Podsjetimo, Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.  Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama i Pleternici.

  Izvor: Vlada RH/ HRT/I.Kovačević/V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači