Search
Close this search box.

U OKVIRU PROGRAMA „LIPANJ U PLETERNICI“ Održana izložba vatrogasne opreme i združena vježba vatrogasnog centra Pleternice

Jučer su na Športskom rekreacijskom centru Slavija u Pleternici vatrogasci vatrogasnog centra Pleternica pokazali visoku razinu spremnosti za različite zadatke koji mogu biti pred njima u združenoj vježbi izvlačenja osobe iz vozila i ispod vozila nakon prometne nesreće, te rad s dvije tlačne pruge: s vodom i s pjenom prilikom gašenja požara.


Posjetiteljima je omogućeno razgledavanje jednog od najnovijih vatrogasnih vozila s kojima raspolažu, a mogli su vidjeti još desetak vatrogasnih vozila različite namjene u tijeku izvođenja vježbe.


U vježbi je sudjelovalo više od trideset vatrogasaca iz DVD Pleternice, DVD Sulkovci, DVD Gradac, DVD Požeška Koprivnica, DVD Buk, DVD Frkljevci, DVD Knežci i DVD Brodski Drenovac.


Na kraju vježbe vatrogascima se obratila gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić, čestitala im na uspješno izvedenoj vježbi i zahvalila za sve ono što pružaju svojim radom građanima u smislu sigurnosti i pomoći u nevolji.

Tekst i fotografije: Pavle Bucić

Vezano
Vezano