Search
Close this search box.

U ORGANIZACIJI KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE Održan 6. Festival matematike – Vallis aurea mathematicorum

Katolička osnovna škola u Požegi organizirala je 6. Festival matematike pod nazivom Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike, na koji se odazvalo gotovo 200 sudionika od Zagreba do Požege. Otvorenje Festivala održano je u Dvorani sv. Terezije Avilske, a sve nazočne prigodnim riječima pozdravio je ravnatelj škole Frano Barišić.
„Želim vam dobrodošlicu u Katoličku osnovnu školu ovdje u Požegi. Svima vama koji ste došli iz daljih krajeva u naš grad želim da se ugodno i lijepo osjećate, da se svi zajedno podružite, te da nešto od matematike i novih znanja ponesete iz naše Katoličke osnovne škole. Nadam se da će se vaš trud i rad, kao i rad vaših profesora nagraditi, i da ćete u nekakvoj skoroj budućnosti imati i koristi od toga. Želim vam sretan, uspješan i lijep današnji dan.“ – rekao je ravnatelj Barišić.
Uz matematička natjecanja u kategorijama Višekratnik i tangenta te Financijska pismenost, sudionike očekuje i bogat popratni program od STEAM radionica, izložbe starog kovanog novca do projekcije filmova. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Požege, Požeške biskupije i Požeško-slavonske županije ispred koje je podršku svim sudionicima Festivala svojim dolaskom dao zamjenik županice Ferdinand Troha.

Izvor: pszupanija

 

 

Vezano
Vezano