Search
Close this search box.

U ORGANIZACIJI PLESNOG STUDIJA MARINE MIHELČIĆ Požega domaćin kvalifikacijama za Svjetsko natjecanje u plesu – Dance World Cup

Plesni studio Marine Mihelčić organizator je kvalifikacija za Svjetsko natjecanje u plesu – Dance World Cup koje se ovoga vikenda održava u SD „Tomislav Pirc“. Požega je tako domaćin oko osam stotina mladih plesačica i plesača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije koji se žele plasirati na jedno od najpoznatijih svjetskih plesnih natjecanja.

Uz Dance World Cupa u isto vrijeme održava se i Cro Dance Challenge, na kojemu se natječu samo plesači iz Hrvatske. Plesni vikend u Požegi otvorio je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević i poželio svima uspjeh u natjecanju te ugodan boravak u našem gradu.


Dance World Cup je jedno od najvećih svjetskih plesnih natjecanje s preko 8000 tisuća plesača u koje su uključene mnogobrojne države. Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Kanada, Kina, Danska, Francuska, Njemačka, Grčka, Hong Kong, Indija, Meksiko, Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države i naravno Hrvatska, samo su neke od njih. Ove godine finale DWC-a se održava u San Sebastianu u Španjolskoj, a plesači će u Požegi pokušati osvojiti jedno od mjesta koje vode u finale. Suci dolaze iz Engleske – Mark Hindle, iz Makedonije – Tamara Gjurchinovska i primabalerina HNK iz Zagreba – Edina Pličanić.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano