Search
Close this search box.
škola4

Za većinu učenika osnovnih škola nastava je završena ali, neki su još nakratko ostali u školskim klupama. Naime, prema zakonu za učenike koji su na kraju nastavne godine ocijenjeni s jednom ili dvije negativne ocjene organizira se dopunski rad. U osnovnim školama Požeštine tako je na dopunskom radu 139 učenika. Nažalost, ima i onih koji će morati ponavljati cijelu godinu a takvih je 7.

Od dvanaest škola na području Požeštine u Katoličkoj osnovnoj školi i OŠ Dobriše Cesarića nema ni ponavljača ni učenika na dopunskom radu. U ostalim školama učenika na dopunskom ima ali zato ponavljača nema u još nekoliko. Evo detalja:
Najveća škola, OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici ima po jednog ponavljača u šestom i osmom razredu i čak 25 učenika na dopunskoj nastavi. Najviše ih je iz matematike i fizike. U Kutjevačkoj osnovnoj školi Zdenka Turkovića ponovo će u isti razred jedan učenik šestog razreda a na dopunskom ih je 24-ero. Većina njih dodatno utvrđuje gradivo iz matematike i povijesti. U OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu jedan učenik će ponavljati 7.razred a na dopunskom radu ih je 12-ero.
Ponavljača u OŠ Mladost Jakšić nema ali jedan učenik sedmog razreda utvrđuje gradivo iz matematike i engleskog. U čaglinskoj osnovnoj školi dva učenika će ponavljati sedmi razred dok ih je na dopunskoj nastavi 15-ero – većini je problem matematika. Ni škola u Trenkovu nema ponavljača dok ih 11-ero ide na dopunsku nastavu, večina također zbog matematike.
Jedan učenik OŠ Vilima Korajca u Kaptolu nije se najbolje snašao u petom razredu pa će ga ponoviti dok njih 20-ero utvrđuje gradivo iz matematike, fizike, hrvatskog…Ponavljača nema u Velikoj ali njih 5-ero je na dopunskom, ‘muči’ ih najviše fizika i hrvatski.
Ponavljača nema ni u požeškim školama Antuna Kanižlića i Julija Kempfa ali je ‘kempfovaca’ četvero na dopunskoj nastavi dok ih je u Kanižlićevoj školi 22-oje. Problem su im hrvatski, povijest, geografija, engleski…
Podsjetimo, prošle godine u osnovnim školama Požeštine na dopunskom radu je bilo 106 učenika a 15 ih je ponavljalo razred.

Tekst i foto: V.Milković

Comments (1)

It’s very interesting! If you need help, look here: ARA Agency

Leave a comment