Search
Close this search box.

U PLETERNICI ODRŽANA ZAVRŠNICA PROJEKTA „MOJA.HR” Pobjednik je David Županić iz Varaždina – našu županiju su predstavljali Anita i Matija

Sinoć je na Trgu bećarca u Pleternici održana završnica projekta „moja.hr” kojeg provodi Večernji list uz potporu Ministarstva turizma i sporte i Hrvatska turistička zajednica. Riječ je o natjecanju mladih i kreativnih ljudi iz dvadeset naših županija i Grada Zagreba u jednominutnim filmovima a tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “Što zelenije, to iskrenije”.
Posjetoitelji na Trgu bećarca odgledali su 21 jednominutni film a koji je od njih najbolji, odlučio je Žiri u sastavu: glasnogovornica Ministarstva turizma i sporta Jelena Kolar, direktorica sektora za promociju i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice Martina Srnec, profesor odnosa s javnošću i komunikacijski stručnjak Božo Skoko, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Gray Davor Bruketa, novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević, montažer jedanaest igranih filmova i dobitnik triju Zlatnih arena za montažu, Hrvoje Mršić te autor projekta Moja.hr, scenarist Alen Đurica.
Prema odluci žirija pobjednik projekta moja.hr je David Županić iz Varaždinske županije, točnije iz Dravskog sela, a za nagradu je dobio 2000 eura. Druga nagrada i 1500 eura otišli su u Osječko-baranjsku županiju a treća nagrada i 1000 eura u Grad Zagreb. Uz novčane nagrade, svima su im pripali e-pretplata na Večernji list te statua Jedro, rad akademskog kipara Mate Turića. Nagrade su uručivali predstavnici organizatora i Ministarstva te županica Antonija Jozić i gradonačelnica Marija Šarić.
Podsjetimo, prošle godine u projektu moja.hr pobijedili su Dora Jurić, Gabriela Pranjić i Karlo Hruškar iz naše županije zbog čega je ona, odnosno Pleternica, bila domaćin ovogodišnje završnice projekta. Film koji je Požeško-slavonsku županiju predstavljao 2024.godine pripremili su Anita Ivičić i Matija Katić a snimili su ga u suradnji s Dječjim vrtićem Požega.

U glazbenom dijelu programa nastupili su pjevačica iz Lipika Staša Kukić, pobjednik The Voice  Martin Kosovac i TS Astal.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu