Search
Close this search box.

U PLETERNICI POVODOM SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA Kontrola tlaka i šećera u krvi te druženje osoba starije životne dobi

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Hrvatsko žensko društvo Pleternica, kroz projekt „Dnevni i putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi”, cijeli tjedan provodi niz aktivnosti.Tako je danas za građane na Gradskoj tržnici Pleternica organizirana besplatna kontrola krvnog tlaka i šećera u krvi. Nakon toga, za osobe starije životne dobi, korisnike projekta Dnevni boravak, organizirano je druženje na Ranču Čondić. Prije ručka i druženja, održano je predavanje „Nealkoholna masna bolest jetre – tiha epidemija 21.stoljeća.
Druženju na Ranču Čondić pridružili su se Županica Antonija Jozić, gradonačelnica Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić, te djelatnici Poduzetničkog centra Pleternica.
Gradonačelnica Marija Šarić jeu svom obraćanju prisutnima najavila kako će uskoro krenuti nastavak projekta „Zaželi” kojeg koriste mnoge starije osobe na pleterničkom području.
-Kroz tjedan ili dva bi trebali krenuti s tim programom. Ja potičem vas koji se niste prijavili da to učinite jer svaki put kad program kreće ispočetka, moramo prikupiti vašu dokumentaciju. Ove godine je novost da imamo program kroz tri godine što je prekrasan pomak – istakla je gradonačelnica.
Današnjem družrnju na Ranču Čondić prisustvovali su i umirovljenici s područja Jakšić, koji su već neko vrijeme uključeni u projekt. To je posebno istaknula županica Antonija Jozić.
Ovaj projekt koji zajednički provodite šalje uistinu jednu snažnu poruku a to je ona poruka koju mi u županiji Požeškoslavonskoj uvijek ističemo: poruka zajedništva, poruka suradnje, poruka međusobnog poštovanja, uvažavanja, a onda kad smo zajedno jedni uz druge onda je puno, puno lakše ako treba napraviti neki veliki korak, učiniti to zajedno – rekla je županica. Podsjetila je također kako će se doskora početi graditi centri za starije osobe u Pleternici i Jakšiću.
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi bit će na pleterničkoj tržnici i u subotu.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega