Search
Close this search box.

U PLETERNICI Tijekom rada na dalekovodu teško ozlijeđen 47-godišnjak

Policijski službenici intervenirali su zbog ozljede 47-godišnjaka u Pleternici tijekom obavljanja poslova na dalekovodu. U Pleternici su u prometu zatekli recidivista te u njegovom vozilu pronašli spremnik automatske puške s 30 komada streljiva. U Pakracu je pijani  61-godišnjak omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, a protiv njega slijedi optužni prijedlog. Policija je u Kuzmici zatekla u prometu alkohoiliziranog 21-godišnjeg vozača koji se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na suprotnu prometnu traku. Policija najavljuje da će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Uslijed strujnog udara teško ozlijeđen 47-godišnjak

U četvrtak 28. travnja, oko 7.40 sati, u Pleternici u Ulici Matije Gupca na dalekovodu je prilikom obavljanja poslova došlo do strujnog udara prilikom čega je teško ozlijeđen 47-godišnjak. Na mjestu događaja je uz prisustvo inspektora zaštite na radu obavljen očevid te slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

U prometu zatečen recidivist, a u vozilu pronađen spremnik automatske puške

U srijedu 27. travnja, oko 19.35 sati, policijski službenici su u Pleternici u Ulici Smrik zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak, dok je u vozilu uočen spremnik automatske puške. 25-godišnjak je uhićen, a temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen je osobni automobil u kojem je  pronađen spremnik za automatsku pušku s 30 komada streljiva. Također je pretražena i vikendica na području Požege u kojoj boravi i u kojoj je pronađena poluautomatska puška. Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da 25-godišnjak navedeno oružje neovlašteno posjeduje i da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja te da je  prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao neregistriranim osobnim automobilom. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Pod utjecajem alkohola omalovažavao policijske službenike

U četvrtak 28. travnja,  oko 19.20 sati, u Pakracu je u Ulici Matije Gupca na ulici 61-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,75 promila prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 61-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola pa sletio s kolnika

U petak 29. travnja,  oko 1.50 sati, u mjestu Kuzmica 21-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola od 1,65 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na suprotnu prometnu traku, sletio s kolnika na putnu bankinu i putni kanal te udario u betonski most kolnog ulaza. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tijekom jučerašnjeg dana se dogodio i bijeg s mjesta prometne nesreće u Lipiku u Udinskoj ulici.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Policija upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: Arhiva

 

 

Vezano
Vezano