Najčitanije

 • Fotogalerije

  U PLETERNIČKOJ KNJIŽNICI Mjesec hrvatske knjige otvorili pjesnik Pejo Šimić i slikar Dragutin Kepić

  Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica i ove se godine uključila u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige a tradicionalnu manifestaciju sinoć su ‘otvorili’ pjesnik iz Zagreba Pejo Šimić i ‘domaća snaga’ slikar amater Dragutin Kepić. Kao i obično, u Knjižnici su se okupili brojni ljubitelji kulturnih događanja iz Pleternice i Požege koje je, nakon ravnatelja Franje Novaka, pozdravio i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.


  Peju Šimića mnogi nazivaju ‘bardom domoljubne poezije’ a u svojoj 50-godišnjoj pjesničkoj ‘karijeri’ napisao je više od 2000 pjesama. Dobitnik je brojnih nagrada među kojima je i prošlogodišnja međunarodna nagrada ‘Književno pero’ za zbirku godine duhovnih pjesama ‘Nebeske Vibracije’. O poeziji Peje Šimića sinoć su govorile prof. Kristina Lešić i pjesnikinja Đurđica Gatjal iz Požege.


  Dragutin Kepić umjetnik-amater iz pleterničkog je kraja i njegove slike i crteži svima su dobro poznati. U pleterničkoj knjižnici već je izlagao a ovu retrospektivnu izložbu je obogatio nekim novim uradcima. Ukupno ih je preko 80 pa, svi koje zanima slikarstvo, mogu idućih dana navratiti u knjižnicu i razgledati izložbu.


  U glazbenom dijelu sinoćnjeg programa u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici, kao poseban gost je nastupio popularni Boris Ćiro Gašparac a pridružio mu se na gitari i Vladimir Štibrić.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije