Search
Close this search box.

U PLETERNIČKOJ KNJIŽNICI Otvorena izložba Mladena Mitra iz Kutine

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica sinoć je otvorena izložba slika prof. Mladena Mitra iz Kutine. Organizirana je povodom Mjeseca hrvatske knjige a otvorio ju je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.
Pozdravljajući prisutne dogradonačelnik je istakao zadovoljstvo zbog izložbe i novog okupljanja u Knjižnici. – Ovakve večeri rezultiraju i novim poznanstvima pa vjerujem kako je ovo jedno u nizu druženja, i da će ih biti i u budućnosti – istakao je D.Katić.
Amaterski slikar Mladen Mitar je rođen 1955.godine u Zadru gdje je završio studij povijesti i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu. Posao je potom dobio u Kutini gdje je bio i kustos Galerije Muzeja Moslavine i ravnatelj te ustanove. U svom radnom i umjetničkom vijeku postavio je više likovnih izložbi, koje su bile i međunarodnog značaja.
U sinoćnjem programu u pleterničkoj knjižnici sudjelovali su Marinko Markota, Vladimir Štibrić i Ema Letić a posjetitelji su mogli vidjeti i nastup kazališnu družinu „Beskućnici“ iz Kutine,

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici