Search
Close this search box.

U PLETERNIČKOJ KNJIŽNICI PREDSTAVLJENA ZBIRKA PJESAMA JASNE KAJTAR „ Misao vodilja u njima je: ne treba se predati, nego ostati uspravan u svim problemima”

„Otkucaji duše” naziv je zbirke pjesama Jasne Kajtar koja je, u sklopu programa Noći knjige, predstavljena u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici. To je njena prva zbirka.
– Pjesme pišem posljednjih 7, 8 godina, ne ide to tako lako. Za pisanje me inspirirao život, bila je to moja terapija u datom trenutku – kazala je u kratkom razgovoru Jasna neposredno prije predstavljanja.
Jasna Kajtar je bila učiteljica 42 godine a poznata je i po svom radu i izvan škole: suosnivačica je i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća kao i Društva „Naša djeca”, aktivna je u Hrvatskom ženskom društvu a volontirala je u Udruzi „Osmjeh” koja okuplja djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju. U mirovini je manje od godinu dana.
– Pišem o svemu što čovjeka pati. Pjesme su mi i tužne i vesele, kao što je i život. Općenito, otkad pišem shvatila sam da pjesnici zapravo, nisu sretni. Kad si sretan, nemaš puno inspiracije za pisanje, svi pjesnici su tužni , to je moje mišljenje. U ovoj zbirci različita su poglavlja: u jednom su pjesme o prirodi, u drugom one o razmišljanju čovjeka, pa o djeci i obitelji, onima kojih nema….a kroz sve njih se nekako provlači misao vodilja: ne treba se predati nego ostati uspravan u svim problemima – ispričala je dalje Jasna.
Obzirom da je u mirovini manje od godinu dana, dodala je, još i nije svjesna da više ne mora raditi. Za sad vrijeme provodi u čitanju a poslije, možda se ‘prihvati’ i proze.
Na predstavljanje Jasnine zbirke pjesama došle su njene brojne kolege iz škole, kao i bivši učenici a čestitala joj je i gradonačelnica Marija Šarić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega