Search
Close this search box.

U POVODU DANA GRADA PAKRACA Položeni vijenci

U povodu 19. ožujka  Dana Grada Pakraca i blagdana Sv. Josipa gradsko izaslanstvo koje je predvodila gradonačelnica Anamarija Blažević u kojem su bili gradski vijećnici, predstavnici stradalničkih udruga i dio djelatnika gradske uprave te dožupan Ferdinand Troha prijepodne su položili svijeće i zapalili lampione kod kapele sv. Josipa te položili vijence ispred spomene obilježja poginulim braniteljima na Trgu bana Josipa Jelačića.
Tom prigodom je gradonačelnica Anamarija Blažević istakla kao obvezu da se u takvim svečanim prigodama uvijek prisjetimo poginulih hrvatskih branitelja radi čega je između ostalog i podignut ovaj spomenik u središtu grada. Govoreći o  sinoćnjoj priredbi „Poklon mome  gradu“ naglasila ju je kao manifestaciju koja potvrđuje da ovaj grad ima budućnost.
Svetu misu koja je počela u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služio je, uz pakračkog župnika Jozu Zorića i dr. sc. Jakov Rađa s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

SONY DSC

Na prostoru Gradske tržnice od 16 sati će biti organiziran „Sajam udruga“, a od 20 sati koncert će održati Jole.Svoj obol ovogodišnjem obilježavanju Dana grada Pakraca dati će i ribolovci i to Otvorenim prvenstvom Grada Pakraca u ribolovu koje će na jezeru Raminac biti održano u nedjelju 20.3. od 10 sati.

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada biti će održana 21.ožujka. u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman s početkom u 11 sati, a sjednici će u 10 sati prethoditi svečano otvaranje Centra za mlade „Libero“ i to u njihovom prostoru u Varoškoj kući, iznad gradske Turističke zajednice. Obilježavanje Dana Grada Pakraca završava 22. ožujka kada će u gradskoj vijećnici kurije Janković od 18 sati biti održano proglašenje najboljih sportaša.

Izvor: Pakrački list/ V.M.

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi