Search
Close this search box.

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE Požeškim mališanima podijeljeni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada

Svake godine 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje, sa ciljem jačanja svijest ljudi prema prirodnom okolišu.Tim povodom Dječji vrtić u Rudinskoj ulici danas su obišle pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, zajedno s djelatnicima tvrtke Komunalac Požega, koji su požeškim mališanima dijelili spremnike za odvojeno prikupljanje otpada te ih na taj način educirali o važnosti brige za okoliš. Spremnike su vrijedni djelatnici Komunalaca tijekom proteklih tjedana podijelili svim školama i vrtićima na području našega grada, a održane su i kratke edukacije o odvajanju otpada.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine Gradu Požegi odobrena su sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme, najviše u iznosu do 85.200 kuna s PDV-om, što čini 40% procijenjenih troškova nabave komunalne opreme, koji iznose ukupno 213.000 kuna s PDV-om. Grad Požega nabavio je spojene posude za odvojeno sakupljanje otpada i to za potrebe odvajanja otpada u osnovnim školam, a za potrebe odvajanja otpada u dječjim vrtićima nabavljene su spojene posude za odvojeno sakupljanje otpada. Za potrebe provođenja edukacije nabavljene su i pojedinačne posude u obliku dupina, medvjeda i žabe, kako bi se kod djece na zanimljiviji i jednostavniji način stvorile navike odvajanja otpada po bojama i oblicima.

Na ovaj dan podsjetimo se svi zajedno-čuvajmo okoliš, smanjimo količinu otpada, reciklirajmo otpad, kupujmo pametno, ograničimo potrošnju energije i bavimo se fizičkom aktivnošću.

Izvor: Grad Požega

 

 

 

Vezano
Vezano