Search
Close this search box.

U POVODU SVJETSKOG DANA PLESA U požeškom Gradskom kazalištu u petak plesna predstava “Revel Revel”

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar sa zadovoljstvom najavljuje 22. izdanje programa obilježavanja Svjetskog dana plesa u Požegi. Kao centralni dio proslave, na sam Svjetski dan plesa 29. travnja, pozivaju sve sugrađane na plesnu predstavu “Revel Revel” u izvedbi 5 snažnih i žestokih profesionalnih plesnih umjetnica renomiranog Zagrebačkog plesnog ansambla u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih. Zanimljiv koreografski rad španjolske koreografkinje svjetskog glasa Roser Lopez Espinosa temelji se na snažnoj tjelesnosti, popraćenoj preciznošću, delikatnošću, akrobatskim elementima i inzistiranju na detaljima, a rezultat je vitalni i razigrani imaginarij, uz profinjenu poetiku i dozu humora. Predstava će se otplesati 29. travnja u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu rezervirati putem obrasca na www.ilijanaloncar.hr,  gdje pišu i sve dodatne informacije o predstavi i autorskom timu. Prije početka predstave tradicionalno će se pročitati međunarodna i hrvatska poruka čije su ovogodišnji autori: Kang Sue-Jin (plesačica i umjetnička ravnateljica Korejskog državnog baleta) te Plesni kolektiv Magija.

Također, uoči Svjetskog dana plesa, 27. travnja odigrat će se u dvije izvedbe plesne predstave “Polygon“ za učenike nižih razreda Katoličke osnovne škole u produkciji Plesnog centra Tala čija je umjetnička voditeljica, ali i izvođačica u predstavi Larisa Lipovac Navojec koju trenutno gledamo kao članicu žirija “Plesa sa zvijezdama”.

Obje predstave dio su projekta “Svi na plesnu predstavu” kojim UO Plesna radionica Ilijane Lončar, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, više od dva desetljeća nastoji popularizirati važnost suvremene plesne scene i plesnog odgoja za sve populacije kako bi se kvalitetno stvarala i razvijala zahtjevna kazališna publika i u manjim sredinama. Jedan od osnovnih ciljeva je decentralizirati umjetnost i pružiti priliku Požežanima da i visoko produkcijske plesne predstave bude moguće dovesti na scenu Gradskog kazališta Požega kao i u druge požeške izvedbene prostore.

Ovogodišnji program obilježavanja Svjetskog dana plesa obogatit će i dva gostovanja plesača UO Plesne radionice Ilijane Lončar – 28. travnja 2022. četiri koreografije predstavljat će Požegu na 17. Trešnjevačkim plesnim susretima u Zagrebu u sklopu večeri suvremenog plesa i klasičnog baleta, a s dvije koreografije predstavit će se u Samoboru 30. travnja 2022. na “Danima plesa” u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano