Search
Close this search box.

U POŽEGI ODRŽAN DAN POSLOVA Cilj je bio omogućiti neposredni kontakt poslodavaca s nezaposlenim osobama

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike danas je u Požegi organizirao Dan poslova. Cilj skupa je bio omogućiti neposredni kontakt poslodavaca s nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i drugim zainteresiranim osobama. Kroz promidžbene materijale i međusobne razgovore predstavljene su im mogućnosti zapošljavanja.
Dan poslova održan je u prostoru Fakulteta turizma i ruralnog razvoja a odaziv nezaposlenih osoba je bio velik. Skup su posjetili i ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Luka Čirko, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić,njegov zamjenik i dekan Fakulteta TRR-a dr.sc.Borislav Miličević, iprodekan Fakulteta dr.sc.Berislav Andrlić kao i predstojnica HZZ Područnog ureda Požega Jasminka Antunović.
– Ova se akcija kroz protekle godine pokazala kao jako dobra. Ove godine smo promijenili koncept na način da u pet slavonskih županija organiziramo Sajam poslova i na taj način izravno posredujemo između poslodavaca i zainteresiranih za rad. Kroz ovaj način posredovanja velike su šanse za zapošljavanjem i onih iznad 50 godina. Mi kao ministarstvo i Zavod za zapošljavanje imamo mjere aktivnog zapošljavanja i tako potičemo i njihovo zapošljavanje – rekao je L.Čirko. Posebno je istakao zadovoljstvo zapošljavanjem sezonaca jer se pokazuje da je sezona sve duža i duža. – Tu je i novi institut ‘stalnog sezonca’ na neodređeno radno vrijeme, oni sad praktički mogu raditi cijelo vrijeme – dodao je L.Čirko.
U Hrvatskoj trenutno, rečeno je novinarima, nezaposlenih je oko 117 000 osoba i taj se broj neprestano smanjuje. Potražnja za radnicima sve je veća i u Požeško-slavonskoj županiji čije je gospodarstvo vrlo dinamično. – Daleko je veći broj zaposelnih danas u našok županiji nego što je to bilo prije nekoliko godina. Nezaposlenih je kod nas trenutno oko 2500 osoba ali, kako dolazi proljeće, taj će se broj konstantno smanjivati jer će se dio osoba zaposliti kao sezonci u turizmu. Bez obzira na to, mi kontinuirano bilježimo rast broja zaposlenih u našoj županiji – istakla je županica.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi