Najčitanije

 • Fotogalerije

  U POŽEGI ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA I KLUBA ZASTUPNIKA HDZ-A „Dolazak predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i cijelog vrha HDZ-a danas u Požegu još je jedna snažna poruka Slavoniji”

  U Gradskom kazalištu Požega danas je održana sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice. Prije toga Predsjednik HDZ-a i Premijer Andrej Plenković se u gradskoj vijećnici Požege sastao sa županicom Antonijom Jozić i gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem.


  Sastanci Kluba zastupnika HDZ-a povremeno se sastaju izvan Zagreba pa je tako današnji sastanak održan u Požegi a na poziv predsjednice ŽO HDZ-a Antonije Jozić, koja je, kao što smo već objavili, na netom završenom XIX Općem saboru Hrvatske demokratske zajednice izabrana u Predsjedništvo stranke. Po završetku sastanka u Kazalištu izjave medijima dali su Antonija Jozić i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.
  Na sastanku u Gradskoj vijećnici, kojoj je prisustvovao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, razgovaralo se o ključnimj temama koje su bitne za razvoj Požege i Požeško-slavonske županije kao što su npr. izgradnja brze ceste od Požege prema auto-cesti, Akumulaciji Kamenska, izgradnji nove škole u Požegi, dječjeg vrtića i dr.

  – Osobno smatram da je dolazak predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i cijelog vrha HDZ-a danas u Požegu još jedna snažna poruka Slavoniji. Na Općem saboru izabrani su novi članovi Predsjedništva iz pet slavonskih županija – moja malenkost i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, izmjenama Statuta u Predsjedništvo je ušao i predsjednik Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, a znamo da je potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Ako govorimo i o proširenom predsjedništvu, onda tu ulaze i ministri koji su članovi Vlade RH i članovi HDZ-a i možemo govoriti o jednoj velikoj zastupljenosti Slavonaca i Slavonije te vjerujemo da će se naš glas još snažnije čuti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a onda, naravno i u Vladi – rekla je A.Jozić.


  Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić je najprije čestitao županici Antoniji Jozić izbor u Predsjedništvo stranke te joj je iskazao punu podršku. – Ono što je dominiralo požeškom sjednicom Kluba je priprema promjena Ustava RH i Ustavnog zakona o Ustavnom sudu kojim izmjenama bi definirali ustavnopravni i zakonodavni okvir za održavanje referenduma u RH. Naš je stav da se referendum u Hrvatskoj učini transparentnijim i demokratskijim te da bude lakše dostupan svim potencijalnim građanskim inicijativama i organizacijskim odborima – istakao je B.Bačić.
  Cjelovite izjave možete poslušati na facebook profilu Požeškog vodiča.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači