Search
Close this search box.

U POŽEGI Otvoren poludnevni boravak Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, organizacija koja više od petnaest godina djeluje u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta na području Slavonije, otvorila je poludnevni boravak u Požegi.
U novom prostoru usluga poludnevnog boravka pružat će se za dvadeset korisnika čime će se osigurati kvalitetnija usluga, ali i individualizirani pristup djeci i mladima s mogućnostima provedbe savjetodavnog i psihosocijalnog rada.
– U adaptaciju ovog prostora krenuli smo zaista otvorenog srca i sa željom da napravimo jedan prekrasan prostor za djecu. Mislim da smo u tome i uspjeli, postoje još neki dodatni pothvati koje ćemo učiniti tijekom godine, ali najbitnija je toplina i skrb koju će djeca osjećati ovdje. Potrebe su velike te se nadam i proširenju kako bismo bili još jedna veća obitelj – rekao je Tomislav Ramljak, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu predstavivši sve aktivnosti centra.

Osim za pružanje usluge poludnevnog boravka, prostori će se koristiti i za širenje mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga na području Požege tako što će prostor biti dostupan i za usluge savjetodavnog rada s roditeljima uključenih korisnika, za edukacije stručnjaka, razvijanje preventivnih programa koji će se u prostoru provoditi, kao i za razvijanje volonterske mreže i kulture volontiranja.
Kristina Stankijević Balenović, predstojnica Županijske službe Požeško-slavonske županije Hrvatskog zavoda za socijalni rad istaknula je zadovoljstvo što će prostor i nadalje ostati u službi sustava socijalne skrbi jer je novootvoreni centar otvoren u prostoru ustupljenom od strane Centra za socijalni rad Požega.
Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Grada Požege istaknuo je kako je uz novi prostor najbitniji ljudski faktor.
– Prostorije nisu sve, koliko je duboko i lijepo srce koje će raditi s djecom, toliko će i ove prostorije biti ispunjene radošću. Nadam se da ćemo njegovati duboko, otvoreno i lijepo srce kako bi naši mladi sugrađani ovdje pronašli utjehu – rekao je Miličević.
U ime Požeško-slavonske županije obratio se zamjenik županice Ferdinand Troha istaknuvši važnost senzibiliziranja zajednice.
– Svi ideali ne vrijede suze jednog djeteta, ali nažalost svjedoci smo tih suza. Vjerujem da će ovaj centar spriječiti te suze, a ako do njih dođe da će ih obrisati. Rekli ste da ste otvorenih srca, ja vam želim da takvog srca i ostanete jer posao kojim se bavite je uistinu plemenit, mislim da nema ništa plemenitije nego raditi za čovjeka, a za djecu pogotovo. Želim vam puno uspjeha u radu, a isto tako što manje posla kada su u pitanju naši najmlađi i najranjiviji – rekao je Troha.
Novi prostor blagoslovio je požeški biskup Antun Škvorčević.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu