Search
Close this search box.

U PRIGODI 122. GODIŠNJICE ROĐENJA DOBRIŠE CESARIĆA Učenici škole koja nosi ime znamenitog Požežanina postavili vijenac na pjesnikovu rodnu kuću i izveli prigodni program

Kao i ranijih godina, učenici i nastavnici požeške Osnovne škole „Dobriša Cesarić” na prigodan način su obilježili godišnjicu rođenja jednog od najvećih hrvatskih pjesnika a po kome je njihova škola dobila ime – okupili su se pred rodnom kućom Dobriše Cesarića, na nju postavili vijenac i izrecitirali nekoliko njegovih poznatih pjesama.
Pozdravljajući prisutne ravnateljica OŠ „Dobriša Cesarić” Lidija Pecko je istakla kako njihova škola s ponosom nosi ime velikog pjesnika. – Danas započinjemo rad na našem školskom projektu „Cesarić u Cesariću” koji ove godine broji 19. godinu. Koordinatorica projekta je kolegica Blanka Đimoti Zima a ovogodišnja tema je „Preobrazba”. Ovim putem vas pozivam i na završnicu projekta koja će se održati u Gradskoj knjižnici 2.veljače gdje ćemo predstaviti sav rad na projektu, nastavnih i izvannastavnih aktivnosti – rekla je ravnateljica Pecko.
Uz rodnu kuću Dobriše Cesarića danas su se okupili i gosti, štovatelji velikog požeškog i hrvatskog pjesnika, među kojima su bili i članovi Udruge „Matko Peić” te županica Antonija Jozić i gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić.
Požega se uvijek i oduvijek ponosila i ponosi, istakao je gradonačelnik, svojom poviješću, pogotovo onom koja se odnosi na kulturu i obrazovanje. – U tom segmentu posebno mjesto pripada pjesnicima, književnicima, ljudima koji su se bavili upravo obrazovanjem i kulturom pa tako i naše osnovne škole nose imena prvaka upravo iz tog područja.Zahvaljujem profesorici Đimoti Zima, i svima vama učenicima, profesorima i ravnateljici OŠ „Dobriša Cesarić” što iz godine u godinu na ovaj način njegujete uspomenu i sjećanje na Dobrišu Cesarića kao jednu figuru neodvojivu od kulturno-povijesnih okvira ovog dugovječnog grada – istakao je gradonačelnik Glavić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano