Search
Close this search box.

U PRIGODI 29. OBLJETNICE VRO „BLJESAK” Čestitka županice Antonije Jozić

.Poštovani žitelji Požeško-slavonske županije,

ponekad nismo svjesni da budeći se svakoga jutra u slobodnoj, suverenoj i neovisnoj Hrvatskoj živimo san koji su sanjale brojne generacije prije nas. S tom mišlju i u spomen na žrtvu koja je podnesena, prisjećamo se 1. svibnja 1995. godine, povijesnog dana za Republiku Hrvatsku.
Prisjećamo se dana kada su združene snage Hrvatske vojske i Specijalne policije vojno-redarstvenom operacijom Bljesak porazile neprijatelja, u samo 31 sat oslobodile 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije i time učinile važan korak prema konačnoj pobjedi u Domovinskom ratu.
Na današnji dan, 29 godina nakon, s posebnim pijetetom prisjetimo se i 51 hrvatskog branitelja poginulog tijekom vojno-redarstvene operacije Bljesak, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili u temelje Lijepe naše.
Naša obveza je trajno čuvati spomen na sve hrvatske vitezove i iznova ponavljati istinu o nametnutom nam Domovinskom ratu.
U ime djelatnika Požeško-slavonske županije i u svoje osobno ime čestitam vam 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, uz posebnu zahvalu svim sudionicima Bljeska i svim hrvatskim braniteljima za slobodu koju baštinimo.

Vaša županica Antonija Jozić

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega