Search
Close this search box.

U PROMETNOJ NESREĆI Ozlijeđeno dijete

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno dijete

U utorak 26. prosinca 2023. oko 15 sati u mjestu Vetovo u Majdanskoj ulici, 14-godišnje dijete koje je bez zaštitne kacige upravljalo biciklom, prilikom kretanja po kolniku nije vodilo računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja te je prednjim kotačem i desnom ručkom upravljača udarilo u zadnji lijevi dio parkiranog osobnog automobila.

U prometnoj nesreći 14-godišnje dijete je lakše ozlijeđeno i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Industrijskoj ulici.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 70 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio nedjelju 24. prosinca 2023. oko 3.50 sati u mjestu Velika u Strossmayerovoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 28-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje pod utjecajem alkohola od 1,36 promila te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.300,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano