Search
Close this search box.

U PROMETNOJ NESREĆI Ozlijeđeno dvoje djece!

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno dvoje djece

U nedjelju 30. srpnja 2023. oko 19.15 sati između mjesta Eminovci i Požega, 35-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brizne udarila je prednjim dijelom vozila u stražnji dio osobnog automobila kojeg je zbog skretanja ulijevo zaustavila 30-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno dvoje djece koji su se nalazili kao putnici u vozilu kojim je upravljala 30-godišnjakinja. Protiv 35-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je  ukupno 55 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 20 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 29. srpnja 2023. oko 22.05 sati u mjestu Čaglin u Ulici Matije Gupca gdje su policijski službenici u prometu zatekli 50-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,60 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.450,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi