Search
Close this search box.

U PROMETNOJ NESREĆI Tri osobe lakše ozlijeđene a jedna teže – vozač zaradio kaznenu prijavu!


Pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom

U četvrtak 9. svibnja 2024. oko 9.55 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 52-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 0,56 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 18-godišnjak

U četvrtak 9. svibnja 2024. oko 17.05 sati između mjesta Klisa i Lipik, 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, izlaskom iz zavoja uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena dvojica putnika starosti 17 i 18 godina dok je 18-godišnji putnik teško ozlijeđen, vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
 
Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 11./12. svibnja 2024. provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega