Search
Close this search box.

U PROMETU Alkoholizirani vozač sletio s kolnika – zaradio je tešku ozljedu i prekršajni nalog, u akciji policije tijekom vikenda evidentirana 82 prekršaja!

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U petak 3. lipnja 2022. oko 21.30 sati u Požegi na raskrižju ulica Primorska i Priorljavska, 40-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,01 promil upravljao osobnim automobilom marke „Honda“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine vozilom je naletio na betonski rubni kamen nakon čega se nastavio nekontrolirano kretati te udario u istočni rubni kamen gdje se i zaustavio. Protiv 40-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U nedjelju 5. lipnja 2022. oko 20.50 sati u mjestu Dobrovac u Ulici Stjepana Radića, 59-godišnji vozač koji je pod utjecajem od 1,72 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka, uključivao se u promet vožnjom unatrag, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je udario u parkirani osobni automobil marke „Nissan“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 45-godišnjakinje. Protiv 59-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U ponedjeljak 6. lipnja 2022. oko 3.40 sati između mjesta Brestovac i Skenderovci, 30-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,41 promil upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao svojom obilježenom prometnom trakom te je prešao na suprotnu prometnu traku, lijevim kotačima zahvatio putnu bankinu te sletio s kolnika i udario u zemljanu površinu. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Dervišaga, Glavica i Kusonje i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 82 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa i 55 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 5. lipnja 2022. oko 20.50 sati u mjestu Dobrovac u Ulici Stjepana Radića, gdje je 59-godišnji vozač koji je pod utjecajem od 1,72 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka, skrivio prometnu nesreću. 59-godišnjaku je izrečena novčana kazna od 12 tisuća kuma i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano