U PROMETU Evidentirano 78 prekršaja, nekoliko alkoholiziranih osoba privedeno na triježnjenje, dvije osobe ozlijeđene…

Ugrožavali promet
U četvrtak 17. studenoga 2022. oko 16.40 sati u mjestu Japaga, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1,34 promila i droge amfetamin upravljao 23-godišnjak. Budući da je 23-godišnjak unazad godinu dana pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je produženo zadržavanje u zatvoru u Požegi u trajanju od 15 dana, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U petak 18. studenoga 2022. oko 22.45 sati u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Audi“, stranih registarskih oznaka, a kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest“ upravljao 31-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 31-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U nedjelju 20. studenoga 2022. oko 1.30 sati u mjestu Ćosinac, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila upravljao 18-godišnjak.
Nešto kasnije, oko 2.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici u prometu je zatečen osobni automobil marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 42-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,68 promila.
Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću
U subotu 19. studenoga 2022. oko 23.15 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, 70-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,80 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, s kolnog ulaza se uključivao u promet vožnjom unazad, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom te je zadnjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 79-godišnjak. Protiv 70-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe
U nedjelju 20. studenoga 2022. oko 17.40 sati u mjestu Jakšić u Osječkoj ulici, 31-godišnji vozač osobnog automobila marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, zaspao je tijekom vožnje uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i prednjim dijelom vozila udario u stup javne rasvjete. Utvrđeno je i da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 30-godišnja putnica, dok je vozač lakše i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 78 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 54 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 20. studenoga 2022. oko 1.30 sati u mjestu Ćosinac gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila upravljao 18-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 18-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano