Search
Close this search box.

U PROMETU Iako mu je vozačka oduzeta, sjeo je za volan s 2,52 promila alkohola u krvi, nije imao ni osobnu, priveden je a kazna…

Policija je izvijestila o rezultatima akcije u prometu a posebnu pozornost slučaj jednog 35-gorišnjaka. Evo detalja

Uslijed samozapaljenja plinskog bojlera došlo do požara u kupaonici obiteljske kuće
U nedjelju 24. travnja 2022. oko 12.20 sati u Pakracu u Ulici Pilanski put, uslijed samozapaljenja plinskog bojlera došlo je do požara u kupaonici obiteljske kuće u vlasništvu 88-godišnjakinje. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 2.500,00 kuna.

Za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,52 promila
U nedjelju 24. travnja 2022. oko 19.45 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,52 promila upravljao 35-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se mogao utvrditi identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 35-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
U petak 22. travnja 2022. oko 21.30 sati u Lipiku na raskrižju ulica Staklanske i Matije Gupca, 59-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, zagrebačkih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja, nepropisno je pretjecao te prednjom bočnom desnom stranom vozila udario u prednju lijevu bočnu stranu bicikla, a kojim je upravljao 50-godišnjak. U prometnoj nesreći 50-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok protiv 59-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U nedjelju 24. travnja 2022. oko 21 sat u Požegi u Frankopanskoj ulici, nepoznati vozač koji upravljao nepoznatim osobnim automobilom, prešao je na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera prilikom čega je lijevim vanjskim bočnim zrcalom udario u lijevu bočnu stranu autobusa marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 58-godišnjak. Nakon udara nepoznati vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Svetog Trojstva i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana, u mjestu Potočani te u Požegi u Ulici Matice Hrvatske.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 92 prekršaja, od čega ističemo tri korištenja mobitela tijekom vožnje, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 52 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 24. travnja 2022. oko 19.45 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 35-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 2,52 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se mogao utvrditi identitet. 35-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. 35-godišnjaku je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 21.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

 

Vezano
Vezano